Tarihçe

Tarihçe

12 Eylül 1993 Okulumuzun Eğitim ve Öğretim hayatına başladığı tarihtir. Okulumuz dönemin Milli Eğitim Bakanı Nahit MENTESE tarafından hizmete açılmıştır. Genç bir okul olmasına rağmen başarılarıyla hemen dikkatleri üzerine toplamayı bilmiştir. Afyonkarahisar merkezde sekiz yıllık kesintisiz eğitime ilk giren okullardandır. Halen ikili öğretim yapmakta olup Eğitim-öğretime devam etmektedir.

19.01.2013 1060

1993 yılının Birleşmiş Milletler tarafından Hoca Ahmet Yesevi yılı olarak ilan edilmesi Okulumuzun bu ismi almasında etken olmuştur.

HOCA AHMET YESEVİ KİMDİR?

( ? - 1166 ) Bilinen ilk Türk Mutasavvifi. "İnsanın gayesi, gerçeğe ulaşmak yani Tanrı´yı bulmaktır. Tanrıyı akil ile bulamayız, Tanrı´ya yürek ile gidilir. İnsanın Tanrı fikrinin içinde erimesi gerekir. Bu mertebeye, tövbe,sabır,tevekkül, rıza merhalelerin den geçerek ulaşılır." Ahmet Yesevi´nin yaydığı bu fikirler Seyhun ve çevresinde, Taşkent civarında, Doğu Türkistan´dan başlayarak Azerbaycan Türkleri arasına yerleşmiştir. 13. yy Anadolu´ya atlayan Yesevilik, Hacı Bektaş Veli ve Sari Saltuk gibi ulu kişilerin ellerinde Osmanlı İmparatorluğu içine girmiş ve Macaristan´a kadar yayılan yeni bir alanda milyonlarca insani yüzyıllar boyu etkilemiştir.